5.11.2014

Naucz się gotować z Rihanną.


W grudniowym wydaniu magazynu "Esquire", które poświęcone jest zdrowej diecie, Rihanna podzieliła się swoimi przepisami kulinarnymi. Z tego względu codziennie będziecie mogli przeczytać jeden przepis Rihanny! :)

Oh – i naszym problemem grudnia jest jedzenie i picie, a więc poprosiliśmy Rihannę, aby podzieliła się z nami swoimi ulubionymi przepisami kulinarnymi, a dokładnie jak zrobić Rum Punch oraz jak przygotować Shepherds’s pie (ciasto pasterza) w barbadoskim stylu.

1. | Mac A Rih’s.


Porcja dla 4-6 osób.

SKŁADNIKI:

• 450 g małego makaronu rurek
• sól (do gotowania makaronu)
• 1 średnia biała cebula, starta
• 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
• 6 cebul dymek, pokrojonych
• ¼ szklanki żółtej musztardy
• ¼ szklanki ketchup 
• 1 ½ łyżeczkę Jamaican Sauce Eaton Pepper Scotch Bonnet 
• 900g sera (Rihanna preferuje ser Colby-Jack), rozdrobniony
• 1 szklanka wody 
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedź go. Pozostaw trochę wody w garnku (może ćwierć filiżanki). Wrzuć z powrotem ugotowany makaron do garnka. Na małym ogniu, podsmaż cebulę, paprykę i połowę dymki oraz wszystko wymieszaj. Po połączeniu się składników dodaj do nich musztardę, ketchup, pieprz, sos i wymieszaj. Jeśli sos jest za gęsty, dolej trochę wody i doprowadź do odpowiedniej konsystencji. Dodaj garść sera. Na sam wierzch posyp pozostałą cebulą dymką i natychmiast podawaj.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Followers