W grudniowym wydaniu magazynu "Esquire", które poświęcone jest zdrowej diecie, Rihanna podzieliła się swoimi przepisami kulinarnymi. Z tego względu codziennie będziecie mogli przeczytać jeden przepis Rihanny! :)
Oh – i naszym problemem grudnia jest jedzenie i picie, a więc poprosiliśmy Rihannę, aby podzieliła się z nami swoimi ulubionymi przepisami kulinarnymi, a dokładnie jak zrobić Rum Punch oraz jak przygotować Shepherds’s pie (ciasto pasterza) w barbadoskim stylu.
1. | Mac A Rih’s.
Porcja dla 4-6 osób.
SKŁADNIKI:
• 450 g małego makaronu rurek
• sól (do gotowania makaronu)
• 1 średnia biała cebula, starta
• 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
• 6 cebul dymek, pokrojonych
• ¼ szklanki żółtej musztardy
• ¼ szklanki ketchup
• 1 ½ łyżeczkę Jamaican Sauce Eaton Pepper Scotch Bonnet
• 900g sera (Rihanna preferuje ser Colby-Jack), rozdrobniony
• 1 szklanka wody
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedź go. Pozostaw trochę wody w garnku (może ćwierć filiżanki). Wrzuć z powrotem ugotowany makaron do garnka. Na małym ogniu, podsmaż cebulę, paprykę i połowę dymki oraz wszystko wymieszaj. Po połączeniu się składników dodaj do nich musztardę, ketchup, pieprz, sos i wymieszaj. Jeśli sos jest za gęsty, dolej trochę wody i doprowadź do odpowiedniej konsystencji. Dodaj garść sera. Na sam wierzch posyp pozostałą cebulą dymką i natychmiast podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz